Tips og tricks til tilrettelæggelse af den sunde livsstil

05 december 2019
Astrid Pedersen
image

I dag er der meget stort fokus på sund livsstil. Det er blevet et mantra for os, at vi skal leve sundt – sundhed er blevet en form for fælles religion, som det forventes, at alle følger. Men en sund livsstil er andet og mere end blot 600 gram grøntsager og en halv times motion hver dag.

Sundhed er alt, hvad du gør for dig selv i det daglige, og som understøtter en livsstil som er bæredygtig for såvel dit fysiske som for dit mentale helbred. At leve sundt kan karakteriseres som at leve i overensstemmelse med kroppens og med sjælens behov. Og det handler ikke blot om at spise noget bestemt, eller om at udføre særlige øvelser fra morgen til aften. Det kan for eksempel også handle om at rive tid ud af kalenderen til egen omsorg.

Denne form for omsorg, som udelukkende handler om dig, kan for eksempel indebære de tandlæge besøg, som skal sikre, at du kan bevare dit sunde og smukke smil hele livet igennem. Eller det kan inkludere et forløb hos en psykoterapeut, som kan hjælpe dig med at bearbejde traumer, stress, depression eller blot eksistentielle kriser, som vi alle støder ind i på vor vej gennem livet.

Find de bedste tips til sund og glad livsstil online

Det kan selvfølgelig godt være svært at finde de rette behandlinger – og behandlere – når det handler om at tilrettelægge den sunde livsstil. På bloggen sundhedtraening.dk kan du finde anmeldelser og bedømmelser af de bedste tandlæger, øjenlæger, zoneterapeuter og psykoterapeuter i dit lokal område.

Du kan også læse mere om, hvad de forskellige typer behandlinger indebærer, og hvad de gør godt for. Vidste du for eksempel, at zoneterapi kan afhjælpe fordøjelses problemer, og udgøre et vigtigt led i en vægttabs strategi? Du kan læse meget mere på sundhedtraening.dk/er-zoneterapi-den-rette-behandlingsform-for-dig