Slip af med stress med den rette hjælp

09 January 2020
Michelle Løhde
Slip af med stress med den rette hjælp

Stress er blevet udnævnt som en stor folkesygdom. Flere og flere går ned med stress, og det er årsag til en masse bekymringer og problemer. Hver dag er flere tusinde mennesker sygemeldt med stress, og nogle bliver endda ramt så hårdt, at de bliver indlagt med en stor belastningstilstand. 

Stress – en hård ubalance for kroppen 

Der findes forskellige typer af stress. Først og fremmest er der kortvarig stress, som ikke er skadeligt, så længe den vel at mærke forbliver kortvarig. Det kan f.eks. opstå i forbindelse med eksaminer, deadlines på arbejdet eller måske konflikter. Når stress går hen og bliver skadeligt for helbredet, så er der tale om langvarig stress. Langvarig stress er i høj grad en tilstand, hvor der ikke er balance mellem de udfordringer, du står over for og dine ressourcer. 

Vores kroppe og sind er ikke beregnet til at være udsat for denne belastningstilstand i længere perioder. Det slider på vores fysiske og mentale helbred, og det er derfor vigtigt, at det bliver taget seriøst. Hvis stress står på i længere tid, så kan det nemlig medføre andre sygdomme såsom blodpropper, hjertekarsygdomme og depression. 

Få professionel behandling af en erfaren psykoterapeut 

Hvis du gerne vil undgå, at du brænder helt ud, så er det vigtigt, at du handler så snart, at du mærker symptomerne. Hos Sunde Os kan du blandt andet finde et indlæg, der handler om den skadelige stress. Her kan du blive klogere på hvilke symptomer, du skal være opmærksom på, og hvad du kan gøre, inden tilstanden forværres. 

Læs indlægget lige her https://sundeos.dk/behandling-af-stress-hos-erfaren-psykoterapeut/, så du kan blive klogere på symptomer på stress, og hvordan du kan hjælpe dig selv med behandling. I indlægget finder du også en anbefaling af en dygtig og erfaring psykoterapeut, som du med fordel kan kontakte, hvis du gerne vil sætte en stopper for stress symptomerne.