Skab en sund livsstil med kærlighed til dig selv

07 december 2019
Astrid Pedersen
Skab en sund livsstil med kærlighed til dig selv

En sund livsstil handler ikke blot om at lægge restriktive planer for kost og motion. Det er klart, at en vis mængde motion vil indgå i en sund livsstil, som fremmer dit generelle helbred, og at du selvfølgelig ikke skal svælge i junk food og slik. Men hvis du anlægger en alt for asketisk tilgang til din sunde livsstil, vil denne hurtigt blive som et fængsel. Din daglige motion vil blive en sur pligt, og du vil ikke længere finde nydelse ved dine måltider. Og det er næppe målet med at lægge sin livsstil om.

Find din sunde livsstil i det daglige

I stedet bør du tænke på det at føre en sund livsstil som at yde omsorg for dig selv. Sundhed kan for eksempel også være at sørge for at passe sine halvårlige tandlæge besøg, eller at sørge for at få den rette behandling, når kroppen siger fra – og ikke bare ignorere dens advarsels signaler. Har du for eksempel ondt i ryggen eller problemer med bevæge apparatet, kan jævnlig massage eller et besøg hos en dygtig kiropraktor gøre underværker for din sundhed og for dit velvære. Og lider du af eftervirkningerne efter langvarig stress, kan en psykolog eller en psykoterapeut hjælpe dig med at komme videre.

En ekstra bonus ved at give kroppen og sindet opmærksomhed, omsorg og kærlighed er at du med sikkerhed vil styrke din sundhed på alle planer. Du vil få et højere selvværd og en øget modstands kraft over for påvirkninger fra omgivelserne. Og du vil hvile i dig selv i tryg forvisning om, at du er din egen bedste ven, og at du altid kan stole på dig selv, når det handler om hvad der er bedst for dig.

Du kan læse flere forslag til, hvordan du selv kan opretholde din sunde livsstil ved hjælp af egen omsorg, på sundhedsliv.dk