Få mere glæde ind i din livsstil

05 december 2019
Astrid Pedersen
Få mere glæde ind i din livsstil

Måske har du opgivet at leve sundt, fordi der efterhånden er så mange regler og dogmer i forbindelse hermed, at det er svært at skille skidt fra kanel. Den ene dag er fedt noget djævelen selv har skabt – den næste dag er fedt nærmest kilde til den evige ungdom, og vi skal sørge for at spise det i rå mængder. Og i sidste uge var cardio workout det helt store dyr i åbenbaringen, hvorpå denne form for træning røg ud i kulden til fordel for vægt og smidigheds træning.

Det kan godt være op ad bakke at forsøge at leve sundt, når det, der den ene dag er den skinbarlige sandhed, forvandles til en skadelig myte den næste. Men her skal du huske, at en sund livsstil handler om meget andet end blot en fastlagt kostplan med et vist antal grøntsager samt at knokle i timevis i et motions eller fitness center.

Når du ønsker at leve sundt, handler det i lige så høj grad om at være bevidst omkring dine valg. En sund livsstil bygger på en god balance imellem det mentale og det fysiske. Når du føler, at du selv har kontrol over dit liv, vil du være mere tilbøjelige til at træffe de sunde valg. Og dette kræver ikke mindst, at du lærer at lytte til dig selv – en kunst, du kan lære at mestre med hjælp fra en dygtig terapeut.

Hvilken form for terapi skal jeg vælge?

Når du står for at skulle vælge den terapeut som kan hjælpe dig med at opnå den ønskede selvindsigt og bevidsthed, kan det anbefales at du gør din research grundigt. Du kan for eksempel klikke ind på forslagtilsundhed.dk. Her finder du en række beskrivelser af forskellige terapi former – for eksempel kropsterapi, psykoterapi og psykomotorisk terapi – som hver især kan være til stor hjælp for dig.

Læs mere på forslagtilsundhed.dk