Boller i karry – en lækker og nærende hverdagsret

06 October 2018
Astrid Pedersen

editorial

Boller i karry er blandt de mange retter, som er inspireret af fjerne køkkener og eksotiske krydderier, men som har fået et dansk touch og er blevet tilpasset de følsomme, danske ganer. Alle, som har været i Indien, ved, at en engelsk curry ikke har særlig meget at gøre med en dansk karry ret – og da slet ikke boller i karry, som er blandt de mildeste varianter af karry, der findes.

Den vestlige variant af karry består af en pulveriseret variation af de krydderier, som udgør en curry ret, herunder bukkehornsfrø, gurkemeje, chili og hvidløg – og denne type karry fås i forskellige styrker. Da en ret som boller i karry er baseret på en flødesovs, vil karryens styrke automatisk dæmpes, så de mildere smagsnuancer også kommer til deres ret. Og det er forholdsvis nemt at variere rettens styrke og intensitet ved at tilføre mere eller mindre karrypulver dertil.

Succes ved middagsbordet med boller i karry

De fleste mennesker holder af den danske klassiker boller i karry – netop fordi den er velsmagende og krydret uden at være så stærk, at den brænder tunge og læber. Langt de fleste børn er store fans af boller i karry, og dette er en af grundene til, at boller i karry egner sig så godt som aftensmad i hverdagen.

Dertil kommer, at ingredienserne til en god omgang boller i karry er såvel billige som nemme at skaffe – hakket kalv og flæsk, løg, hvedemel, mælk, æg, salt, peber, smør, æbler, karrypulver, gurkemeje, hvedemel og piskefløde fås i ethvert supermarked, og det samme gælder Basmati ris og Mango Chutney, som er standard tilbehør til boller i karry.

Den lækre og nærende ret er nem at tilberede, og du kan med fordel lave en ordentlig skudefuld boller i karry på én gang – de holder sig fint på køl såvel som i fryseren.