Bliv gladere for livet med en sund livsstil

07 december 2019
Astrid Pedersen
Bliv gladere for livet med en sund livsstil

De fleste af os nærer et ønske om at leve sundt, og vil gerne gøre en indsats herfor. Men det kan godt være op ad bakke at føre en sund livsstil. Vi får hele tiden modstridende oplysninger om hvilken kost og hvilke former for motion, som er sundt og godt for os.

Den ene dag er kartofler en super food og en kilde til nærmest evig ungdom. Den næste dag skal vi for enhver pris undgå kartofler, lige som vi lige så godt kan stille løbeskoene, vi købte i sidste uge, ud til storskrald, fordi det alligevel ikke er nær så sundt for kredsløbet at løbe, som først antaget. Og så er det, at man bliver lidt træt – måske er det alligevel ikke umagen værd at prøve så hårdt.

Hvori består en sund livsstil?

En sund livsstil er, groft sagt, meget andet og mere end blot at spise de daglige seks grøntsager og motionere fire timer om ugen. Sundhed kan ikke kvantificeres efter disse parametre – sundhed er en langt mere sammensat størrelse, som både har rødder i det fysiske og i det mentale.

Når du lægger dig efter en sund og bæredygtig livsstil skal du, med andre ord, have hjertet og sjælen med på rejsen. Det nytter ikke noget at tvinge dig selv ned i fitness centeret hver anden dag, hvis du hader det som pesten. Det er spild af din dyrebare tid her i livet – og du får ikke noget ud af en halvhjertet indsats. Det samme gælder for din kost. Drop at leve vegetarisk, hvis det er de færreste grøntsager, du overhovedet kan udstå. Brug i stedet din tid og dit overskud på at finde ud af, hvorledes du yder dig selv den bedste omsorg, for eksempel gennem de behandlinger, der tilbydes på markedet.

På bloggen sund-blog.dk kan du få vejledning til de elementer, som kan udgøre en sund livsstil – læs mere på sund-blog.dk