Få hjælp til den sunde livsstil

07 December 2019
Astrid Pedersen
image

Der findes rigtig mange udbydere af forskellige former for terapi, som lover guld og grønne skove, når det handler om din mentale såvel som dit fysiske helbred. Det er således vigtigt, at du ser dig rigtig godt for, når du skal vælge den behandler, som forhåbentlig kan hjælpe dig med dine problemer.

Du bør også sætte dig grundigt ind i pågældende behandlings form, således at du inden forløbets påbegyndelse er sikker på, at du for det første har tillid til behandlingen, for det andet har en forventning om, at det netop er denne type behandling eller terapi, som kan afhjælpe dine specifikke problematikker.

Hvilke former for terapi kan jeg anvende for krop og sjæl?

På sundheds og livsstils bloggen sund-rask.dk kan du finde et stort antal beskrivelser, bedømmelser og anmeldelser af forskellige typer af behandlinger – lige fra kostvejledning over zoneterapi og akupunktur til deciderede terapi forløb hos psykolog eller psykoterapeut samt familieterapi, parterapi og vakuum terapi.

Disse artikler kan være til stor hjælp for dig, som leder efter en behandling eller terapi form, som kan understøtte den selvudvikling eller healing, du ønsker dig.

Kropsterapi eller psykoterapi?

Det er selvfølgelig helt op til dig og din egen mavefornemmelse, hvilken form for terapi, du vælger. Generelt kan det siges om eksempelvis psykoterapi, at denne behandlingsform især retter sig imod mennesker, som oplever eksistentielle kriser eller gennemlever hårde perioder i deres liv, for eksempel i forbindelse med sorg, tab og savn.

Psykoterapi baserer sig i høj grad på samtale, hvor kropsterapi inddrager det fysiske aspekt. Døjer du med eftervirkningerne efter langvarig stress, har du sandsynligvis lært dig at ignorere kroppens signaler. Du kan genskabe kontakten til din krop via kropsterapi og dermed blive bedre i stand til at modstå fremtidig stress.

Du kan læse mere om kropsterapi og psykoterapi på sund-rask.dk