Valg af tandlæge

19 januar 2020
Lotte Hindsberg
Valg af tandlæge

At have smukke, stærke og sunde tænder betyder meget. Ikke kun fordi det har betydning for ens udseende, men også for ens almen sundhed. Sunde tænder uden huller betyder at det er muligt at spise og leve uden smerter. Omvendt kan et hul eller en infektion i en tand betyde ikke så lidt smerte og være til gene i dagligdagen. Det er derfor vigtigt at gå til tandlægen og få lavet et regelmæssigt syn af ens tænder. Det kunne f.eks. være en tandlæge i Vestjylland, hvis du bor i det område.

Få 3 tilbud

Det kan være en dyr erfare både at gå til tandlægen, men især ikke at gå til tandlægen. Hvis du skal have lavet andet end et almindelig tandeftersyn, kan det være en god ide at få mere end et tilbud for at tjekke prisen. Vær opmærksom på, at de ikke nødvendigvis vælger at løse opgaven ens, samt der kan også være forskel på materialevalg. Det vil stadig være en god indikation til om du har en tandlæge, der tager overpris. Samtidig er valg af tandlæge også et tillidsspørgsmål. Er du tryg ved personen og det han laver er af god kvalitet, kan det være værd evt. at betale lidt ekstra.

Finansering 

Modsat læger er det at gå til tandlægen ikke gratis og det kan blive en dyr omgang at gå til tandlægen. Det kan afholde mange for at gå og når de så endelig går er problemerne blevet værre. Derfor tilbyder mange tandlæger også en finanseringsløsning så det er muligt at få lavet sine tænder og så kan man betale et fast beløb om måneden indtil gælden er væk. Finanseringsløsningerne er som udgangspunkt meget rimelige, samt tager udgangspunkt i folkesundheden og vigtigheden af at have gode stærke tænder. Det er selvfølgelig ikke en rentefri løsning, men et godt alternativ frem for ikke at få lavet sine tænder.