Skal man altid afdække ved en gulvslibning?

25 June 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det vil være meget fordelagtigt, hvis man hver gang dækker af, når man skal udføre en gulvslibning eller gulvafslibning, som det også hedder, og det er der nogle forskellige grunde til, som vi vil beskrive her.

Eksempelvis gør det ubevidst, at man kan se, at her bliver der arbejdet med noget, som man ikke skal gå ind at forstyrre. Så ved forbipasserende eller folk, der lige vader ind i rummet ved et uheld, at her skal man nok ikke gå ind og blande sig eller gå videre.

Det virker som en afskærmning for andre folk tit og ofte, og det er til gavn for gulvsliberne, der helst vil have et roligt arbejdsmiljø, hvor de kan koncentrere sig om deres arbejde, uden de skal gå og frygte for, at der lige pludselig kommer brasende nogle folk ind.

Ofte ligger de jo nede med halv-farligt værktøj, hvorfor de ikke kan gøre, hvis der kommer folk forbi, da gulvsliberne nok også har høreværn på. Således er man med til at undgå uheld.

Dernæst er der også den praktisk virkning.

For godt nok opfinder man stille og roligt en masse teknik og mekanik, der kan hindre, at der opstår særligt meget savsmuld i kølvandet på arbejdet, men ofte kommer der stadig til at blive en del bagefter.

Og der skal ikke meget til, før det hvirvler rundt, hvorfor det er godt at have det indræmmet, så man lettere kan samle det sammen bagefter, end hvis man skulle rundt i alle krinkelkroge for at støvsuge og tørre det hele op.

Der vil dog nok altid være en smule tilbage af savsmuld bagefter uanset hvad, men når man dækker af, så sørger man for, at det er så minimalt, at man lige kan samle det meste op med en våd klud.

Således bliver konklusionen, at der skal afskærmning til.