Oplev storhed og pragt i New York

09 december 2019
Søren Black
Oplev storhed og pragt i New York

En fantastisk puls

Selvom det er første gang, du går rundt mellem højhusene i New York, så vil du sikkert have en oplevelse af, at du har været her før. For ingen anden by i verden har så mange gange dannet kulisse for film og musiknumre. Hvem husker ikke film som Woody Allens Manhattan eller sange som New York, New York fra Frank Sinatra? Byen New York har altid imponeret verden over med sin pragt og vælde. Her blandt høje skyskrabere, gule taxaer og Frihedsgudinden ude i havnen er det svært ikke at blive imponeret over, hvad vi mennesker kan skabe. I mere end 200 år har New York haft en fantastisk puls, som det kun kan anbefales at opleve på nærmeste hånd.

Mød John Lennon og H.C. Andersen

Det går rigtig stærkt i New York, hvor du nemt kan blive løbet ned af travle forretningsfolk på fortovene. Men byen har heldigvis også en lang række åndehuller, hvor du med fordel kan slappe lidt af. Det mest kendte sted til afslapning og fordybelse er Central Park. Denne grønne firkant der er 4,1 kilometer lang og 825 meter byder både på dejlig natur og kulturelle overraskelser. Det er for eksempel her, du finder et mindesmærke for musikeren John Lennon, der blev skudt ned lige udenfor parken, hvor han boede. Men den danske digter H.C. Andersen har også fået sin egen statue i parken, hvor du kan se ham læse op af eventyret om Den Grimme Ælling.

New York fra oven

En storby som New York skal selvfølgelig opleves fra oven. Har du en god økonomi, kan det anbefales at tage en rundflyvning i en helikopter. Men du kan også bare gøre som tusindvis af andre turister og tage en tur op i toppen af skyskraberen Empire State Building. Men du kan selvfølgelig heller ikke forlade New York, uden at have været forbi Frihedsgudinden, der er selve byens varemærke. Den store dame på 46,5 meter byder på en skøn udsigt over Manhattan fra statuens krone. Så velkommen til New York, hvor en række sikkerhedstiltag betyder, at du lige skal gøre et stykke hjemmearbejde, inden du bliver lukket ind i Guds eget land.