Man skal altid lave en sikret test på ens luftkøler

15 March 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

At lave en luftkøler test kan jo tolkes på diverse måder, hvor man blandt andet tester en luftkøler nede i en forretning for at se, om den virker efter den ønskede formåen, som man stiller til sådan en.

Det kan så være udstillingsmodellen, man tester her, så man får en fornemmelse af, hvordan lige præcis denne model fungerer, hvor man så ikke afprøver den, som man køber, da man forventer, at den virker lige som modellen, der er udstillet til afprøvning.

Man vil jo ikke have en luftkøler med hjem, som der allerede er brugt, og skulle den udgave, man har købt, ikke fungere, som da man testede dens familiemedlem i form af udstillingsmodellen, så må man forvente, at man kan bytte den eller få pengene retur – medmindre man selv ødelagde den, eller der er gået alt for lang tid siden købet.

En test af en luftkøler kan også være noget helt andet

En anden form for en test af en luftkøler kan jo være, at man allerede har fået den installeret, og så vil man lige teste den, inden man starter den rigtigt op, så man ser, hvordan den fungerer.

Det kan være, det er her, man lige tjekker alle dens indstillinger til fulde i kort periode for at se, hvad dens makskapacitet er.

Denne test kan man så afprøve igen senere, da det er godt lige at “ruske” lidt op i luftkøleren, hvis man altid har den stående på næsten de samme indstillinger, så den aldrig får afprøvet sig til fulde.

Det er ligesom en mobiltelefon, som man også skal lade aflade helt nogle gange, da den har godt af det.

Men denne test skal man også holde øje med, så man ikke tester luftkøleren forkert, eller man udsætter den for funktioner, som den ikke kan holde til.

Det ender næppe som i Tjernobyl eller med et Hovsa-missil, men der skal trods alt være kontrol med det.