Lad det lokale slagteri forestå slagtning af dine dyr

07 March 2023
admin

Når besætningen skal slagtes, er der flere fordele ved at benytte et lokalt slagteri i forhold til en større, mere kommerciel slagterivirksomhed. Her er fire vigtige grunde til at vælge det lokale slagteri.

Bedre dyrevelfærd

Når man vælger et lokalt slagteri, er der større sandsynlighed for, at dyrene vil opleve mindre stress og smerte under slagtningen. Slagtning på en større slagterivirksomhed foregår ofte hurtigt og på en mere industrialiseret måde, hvor dyrene ofte transporteres over lange afstande og må vente i lange køer, før de bliver slagtet.

I modsætning hertil er lokale slagterier ofte mindre og mere specialiserede, og de kan derfor tage sig tid til at sørge for, at dyrene bliver behandlet ordentligt og bliver slagtet på en mere human måde.

slagteri

Bedre kvalitet og smag

En anden fordel ved at benytte et lokalt slagteri er, at man får bedre kvalitet og smag på kødet. Lokale slagterier arbejder ofte med mindre partier af kød, som de kan behandle mere omhyggeligt og håndtere mere individuelt. Det betyder, at man får et kød, som er mere friskt, mere velsmagende og mere saftigt end det kød, man kan købe i supermarkedet.

Støtte til lokalsamfundet

Ved at benytte et lokalt slagteri støtter man også lokalsamfundet. Lokale slagterier er ofte familieejede og -drevne virksomheder, som har været en del af samfundet i årevis. Ved at handle med dem er man med til at sikre deres overlevelse og støtte den lokale økonomi.

Mulighed for at få specialvarer

Endelig giver det lokale slagteri mulighed for at få specialvarer, som man ikke kan få andre steder. Lokale slagterier arbejder ofte med mindre partier af kød og kan derfor tilbyde mere specialiserede produkter, fx økologisk kød eller kød fra en bestemt race eller dyreart.

Klik ind på http://www.kosakgaarden.dk/ og læs mere om hvordan du kan få slagtet dine dyr lokalt.