Kloakrensning – sådan holder du kloakken i tip-top form

15 June 2023
Cathrine Poulsen

editorial

Kloakrensning er en vigtig opgave for enhver, der ejer en bolig. En kloak, der ikke er blevet renset i lang tid, kan føre til alvorlige problemer. Her er alt, hvad du behøver at vide om kloakrensning.

Hvornår skal kloakken renses?

Kloakken kan have brug for rensning, hvis vandet i toilettet tager lang tid om at skylle ud, eller hvis det løber langsomt ud i vaskene. Hvis du oplever en ildelugtende lugt i hjemmet, kan det også være et tegn på, at kloakken har brug for at blive renset.

En tommelfingerregel er at få din kloak renset mindst en gang om året, hvis du vil undgå at opleve de førnævnte problemer. Hvis du bor i en ældre bolig eller et område med mange træer, som kan beskadige rørene, kan det være en god idé at få renset kloakken oftere.

Hvordan foregår kloakrensning?

Kloakrensning udføres normalt af en autoriseret kloakmester. Først vil kloakmesteren undersøge kloaksystemet med et kamera for at identificere eventuelle problemer og tilstopninger i rørene. Herefter vil kloakmesteren anvende en højtryksspuler for at fjerne snavs og affald fra rørene. Hvis der er store tilstopninger i rørene, kan det være nødvendigt at bruge en roterende fjernelse af afløbsstop i rørene.

Efter rensningen vil kloakmesteren sørge for at inspicere rørene igen for at sikre, at der ikke er nogen rester eller tilstopninger.

kloakrensning

Hvordan undgår jeg at kloakken tilstoppes?

Den bedste måde at undgå, at kloakken tilstoppes, er at undgå at skylle ting ned i toilettet eller køkkenvasken, som ikke hører hjemme der. F.eks. er bleer, fedt eller hår nogle af de ting, du bør undgå at skylle ned i afløbet.

En anden måde at undgå tilstopninger på er ved at sørge for, at træer eller buske ikke vokser for tæt på kloakrørene. Rødderne kan trænge ind i rørene og forårsage tilstopninger.

Endelig kan det også være en god idé at installere en kloakrensning – et apparat, som filtrerer og renser affaldet, inden det går ind i kloakken – for at mindske chancerne for tilstopning.

En sund kloak er afgørende for en sund bolig. Ved at sørge for at få kloakken renset regelmæssigt og undgå at skylle uønskede ting ned i afløbet kan du undgå alvorlige problemer og spare dig selv for store udgifter i fremtiden. Hvis du oplever problemer med dit afløb, tøv ikke med at kontakte en autoriseret kloakmester for hjælp og vejledning.

Læs mere om kloakrensning i København her https://www.slamsugercentralen.dk/vi-tilbyder/rensning-af-faldstammer.