I Jylland kan du købe biobrændsel til fjernvarmeværker!

25 October 2020
Johanne Hansen

I dag findes der et væld af forskellige metoder, hvorpå du kan skaffe energi til opvarmning af boliger. En af disse metoder er at brænde biobrændsel i Jylland på fjernvarmeværker. Således kan varmen distribueres ud til forskellige bygninger i området.

Er biobrændsel det rette valg?

I dag er der stor diskussion om, hvordan vores energi skal produceres. I langt de fleste tilfælde handler dette om, at der helst skal findes en mere klimavenlig løsning, end hvad vi hid til har gjort. Spørgsmålet er derfor om biobrændsel i jylland er en del af løsningen på problemet?

På nogle punkter vil svaret være ja. Biobrændsel i Jylland er nemlig CO2 neutralt. Det vil sige, at den kuldioxid, der bliver frigivet, når biobrændsel i Jylland bliver brændt af, svarer til den kuldioxid, der blev optaget, da brændslet blev dyrket. Biobrændsel i Jylland er dog ikke nødvendigvis løsningen på alle vores problemer. Der findes nemlig også ulemper ved brugen af biobrændsel i Jylland. 

Vælg den rette energiform

Vil du gerne vælge den rette energiform, for eksempel til opvarmning af dit hus, er det en god idé at læse op på emnet. Fjernvarme, hvor der brændes biobrændsel i Jylland, kan muligvis være den rette løsning for dig. Her er der nemlig tale om en mere klimavenlig løsning end det gamle oliefyr. I hverdagen er der dog også altid et økonomisk aspekt, der spiller ind. 

Det kan nemlig være dyrt, hvis du skal skifte system til opvarmning af din bolig. Skifter du fra en gammeldags løsning, vil udskiftningen dog i mange tilfælde tjene sig ind over årene. Dette skyldes, at de nye energiformer ofte er mere effektive, og du dermed kan nøjes med at betale mindre, når du skal opvarme din bolig. Skal du finde ud af om biobrændsel i Jylland er noget for dig, kræver det altså en hel del overvejelser.