Hvornår er erstatning- & forsikring stort nok til at komme i retten?

14 April 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man håber jo lidt, at man aldrig skal i retten med en sag om erstatning eller forsikring, men hvis det skulle blive nødvendigt, så findes der heldigvis instanser såsom en erstatning advokat, der kan hjælpe en med sådan en sag – og de penge vil være givet godt ud.

For selvom man måske føler, det kan blive dyrt med en advokat i de sager, så vil man måske med sagens omfang i kroner og ører og sagens omkostninger hurtigt blive glad for de penge, man gav til ens advokat, hvis man vandt sagen.

De fleste sager angående forsikring burde jo løse sig selv, hvis der er tale om en aftale på skrift mellem et forsikringsfirma og en selv, men hvis man er uenig i dette, så kan det blive nødvendigt at tage den sag videre i retten.

Dog kan begge parter måske i en given sag se, at der er tale om et relativt lille beløb, man er uenige om her, så man vil gerne indgå et forlig, uden man skal komme i retten, da det vil tage både tid og koste flere penge, end hvad sagen drejer sig om.

Men hvis der er tale om en forsikringssag mellem to individuelle parter, hvor den ene (formentlig) upåagtet har udført skade på den anden parts ejendele eller andet, så kan det måske blive en principsag at vinde sådan en sag.

Eller også findes der ikke en tilsvarende sag, så man er vil gerne føre den i retten, så man har noget at danne præcedens ud fra.

Derfor kan det være svært at sige, om der er en nedre grænse for, hvornår man tager en sag med forsikring eller erstatning i retten, da alle sager er individuelle, og nogle gange vil man bare gerne have tingene afgjort i retten, så man ikke skal diskutere det længere.

Medmindre sagen så bliver anket…