Hvordan vedligeholder du dit badeværelse?

29 October 2021
Steffen Hansen

editorial

Det er vigtigt, at man vedligeholder sit badeværelse. Med regelmæssig rengøring kan du få bugt med mange ting, såsom kalk. Det kan også forebygge skimmelsvamp, som kan være meget sundhedsskadeligt for dig. Hvis du har et ældre badeværelse, som er plaget meget af kalk og andet snavs, så skal du måske overveje at få renoveret noget af dit badeværelse.

Det kan optimere tilstanden af dit badeværelse, og gøre det til et sundere sted at opholde sig i. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil give nogle råd til, hvordan du sørger for vedligeholdelsen af dit badeværelse.

 

Regelmæssig rengøring

Det er vigtigt at vedligeholde dit badeværelse regelmæssigt. Den bedste måde at gøre dette på, er at foretage en grundig rengøring af alle overflader, samt at udføre små vedligeholdelsesopgaver som at få rengjort dit armatur, håndvask eller bruseniche med kalkfjerner eller skurecreme. 

Kalk er et almindeligt problem i mange badeværelser på grund af det hårde vand, der bruges til at fylde dit badekar eller din håndvask. For at slippe af med dette kan du bruge hvid eddike, og lade det sidde på de berørte områder natten over. Det er lidt en skrap metode at bruge, hvor du skal sørge for at eftervaske håndvasken og badekarret grundigt. Forsøg først med almindelig rengøring, før du går i kast med denne metode.

 

Re-emaljering af dit badekar og håndvask

Hvis den førnævnte metode ikke har båret frugt, så kan du overveje at få lagt en ny emalje på dit badekar. Med en ny emalje kan både dit badekar og håndvask komme til at se helt nye ud. Det er også en effektiv måde at få fjernet gamle kalkrester på. Det er en slags glasurlignede masse, som der bliver smurt på dit badekar eller håndvask. Det vil sætte sig til en hård overflade, og så har du faktisk en ny emalje. Den gamle emalje vil først blive slebet ned, før den nye kan blive påført.

Du kan læse mere om dette via dette link: https://emaljespecialisten.dk/.