Frikadeller – en klassisk opskrift der aldrig slår fejl

03 April 2018
Camilla Skøtt
Frikadeller - en klassisk opskrift der aldrig slår fejl

Frikadeller og stuvede kartofler, frikadeller med broccoli og kartofler, græske frikadeller, små frikadeller, frikadeller med æbler og svesker… der findes et hav af varianter og tilbehør til de danske frikadeller, men vil du bare have den helt klassiske model, så er du kommet til rette sted. Vi giver dig nemlig opskriften lige her:

Du skal bruge:

– 500 g hakket svinekød ca. 10% fedt

– 1 æg

– 2 spsk hvedemel

– 1,5 løg

– Mælk

– 1 tsk salt

– 1 knsp peber

Sådan laver du frikadeller:

Start med at røre farsen med salt og mel, hvorefter du tilsætter ægget og rører det hele godt igennem. Tilsæt finthakket løg og rør farsen igennem endnu engang. Tilsæt en smule mælk, indtil farsen bliver formfast.

Varm en stegepande op og brun en god klat smør. Herefter former du frikadellerne og lægger dem på panden, efterhånden som de bliver færdige. Det er lettest at forme dem, hvis du bruger en spiseske, som du dypper i varmt vand efter hver frikadelle.

Frikadellerne steges i ca. 4 minutter på hver side, så de får en sprød stegeskorpe.

Har du god tid?

Hvis du forbereder frikadellerne i god tid, kan du faktisk få endnu mere smag frem i dem. Farsen har nemlig godt af at stå et par timer i køleskabet, inden du steger frikadellerne.

Ventetiden kan du passende slå ihjel ved at lave din egen agurkesalat til frikadellerne – så bliver du helt sikkert dagens helt i skysovs.

Du skal bruge:

– Peber

– 100 g salt

– 500 g sukker

– 3 agurker

– 0,5 l lys eddike

Sådan gør du:

Start med at blande eddike, sukker, salt og 10 kværn af den sorte peber. Skyl agurkerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en bøtte og hæld eddikeblandingen over. Stil det hele på køl, og server agurkerne til frikadellerne senere på aftenen sammen med en god, brun sovs.

Det er klassisk, det er dansk og det er lækkert!