Forskøn hjemmet med plakater af Frida Kahlo

06 juli 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kan på ingen måde få Frida Kahlo til at lave plakater eller bare malerier, som hun var mest kendt for, til dig, for det er mange år siden, hun forlod denne verden.

Hvis du så derimod får fat i et ægte maleri af Frida Kahlo, så kommer det nok til at ligge i den dyre ende, men hvis du skulle falde over det på loftet hjemme hos dine bedsteforældre, så er der nok en del penge at hente her.

Der er få kunstnere som hende, der har gjort sig så bemærket, og det kan også have noget at gøre med hendes politiske virke, men det handler som bekendt ikke om, hvor gammel man bliver, men hvor meget man får udrettet i sit liv.

Og Frida har fået sat sådan et gevaldigt aftryk, at det stadig sælger godt med aftegninger og kopier af hendes værker, hvorfor det især er til at betale for Frida Kahlo plakater.

frida kahlo

Du får en del af Frida Kahlo derhjemme

Måske er du ikke den type, der kan lide at have kopier derhjemme, men vi taler ikke om dårlige kopier eller falsknerier, men det er jo en måde for kunstnere specielt posthumt at gøre sig aktuel på den anden side af døden, hvorfor man stadig kan have indflydelse på verden, efter man gik bort.

Og det er ret let at genkende Frida Kahlo, og mange kan også relativt nemt få øje på hendes værker ud fra, hvordan hendes streg var, for den er meget genkendelige for en del.

Så du skal ikke se det som en sekundavare, at du får et genoptryk eller en kopi derhjemme, for det er sådan, som langt de fleste har det.

Det er jo svært og sjældent, at man serieproducerer malerier, så hvis man skal have bare en smule derhjemme, så bliver det i plakatform.