Find online opskrift på chili con carne

06 October 2018
Astrid Pedersen

editorial

Chili con carne er blandt de opskrifter på mad fra fjerne egne, som for alvor har vundet indpas i de danske køkkener. Blandt de mange grunde til, at chili con carne er blevet så populært, er selvfølgelig, at der er tale om en ganske velsmagende ret, som kan varieres og tilpasses kokkens og gæsternes personlige smag og præferencer i det uendelige. En god basis chili con carne kan tilsættes ekstra ingredienser, som for eksempel hvidløg, kanel, og selvfølgelig ekstra chili for at variere smagen. Mange vælger også at tilsætte yderligere grøntsager til chili con carne, for eksempel peberfrugter eller gulerødder. Og så er der i løbet af de senere år opstået en vegetarisk chili sin carne – chili uden kød – variant, hvor al kød er erstattet af bønner og grøntsager.

En grundlæggende chili con carne er nem at tilberede

Der ud over skyldes chili con carnes popularitet også, at det er en nem og billig måde hvorpå du kan tilberede et velsmagende aftensmåltid. Hvis du er helt nybegynder ud i kunsten af lave chili con carne, bør du ikke fortvivle – chili con carne er en overraskende simpel ret at gå til. Du behøver for det første ikke det store, avancerede køkken apparatur eller udstyr. En god kniv og en stor, tykbundet gryde samt en solid grydeske er et rigtig godt udgangspunkt, når der skal laves chili con carne.

Ingredienserne til chili con carne er ganske billige, og fås i ethvert supermarked: Hakket oksekød med omkring 10% fedt, løg, flåede, hakkede tomater samt koncentreret tomat puré på dåse, stødt chili, chili pasta eller chili flager samt brune og hvide bønner. Med disse ingredienser er du godt hjulpet, når det handler om at lave en god og solid basis chili con carne – og så kan du altid variere retten med ekstra ingredienser efter egen smag.