Skip to content

Find en dygtig massør, som kan hjælpe med dine spændinger

Blandt alternative behandlingsformer I Danmark er massage en af de mest udbredte. Uanset om du er sund og rask og ikke fejler noget, om du har en gigt sygdom eller en anden funktionel lidelse, eller om du er direkte invalideret af fysiske eller psykiske årsager, kan du have glæde af en god, professionel massage.

Der er mange former for massage, og blandt disse vil der altid være en eller flere, som passer til dine behov. En dygtig og erfaren massør vil samtidig sørge for at tilpasse massagen til dig, så hverken dine grænser eller din smertetærskel overskrides.

Massage beroliger krop og sjæl

At give sig hen og modtage massage kan for visse mennesker godt virke meget grænseoverskridende i begyndelsen. Det at lade et fremmed menneske røre ved eens krop, er muligvis ikke trygt – men når du først vænner dig til det og giver dig selv lov til at nyde berøringen, vil massøren kunne arbejde med dine muskler, sener og led på en måde, som bringer velvære og afstresning.

Den øgede blodgennemstrømning sørger for effektiv udrensning af affaldsstoffer, og selve berøringen fra et andet menneske får kroppen til at udskille endorfiner – hormoner, som gør os afslappede og vel tilpas. Samtidig er der videnskabeligt belæg for, at cortisol niveauet i kroppen falder drastisk under massage. Dette betyder, at kroppen afstresses – og det er sundt at få stress-symptomerne ud af kroppen med jævne mellemrum.

Vælg en massør, som passer til dig

Når du skal finde din massør, er det vigtigt, at du er omhyggelig med at finde en, som er lydhør over for dine behov, og har erfaring med at arbejde med eventuelle skader og skavanker, du måtte have. Et godt bud på en sådan type massør er en såkaldt fysiurgisk massør, som i kraft af sin uddannelse har en stor viden om hele kroppen og hvad der skal til for at få den til at fungere optimalt.