Find de bedste ledige domæner online

25 April 2022
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle starte egen virksomhed? Så har du sikkert tænkt meget over dennes navn.

Det er vigtigt at navnet på din virksomhed er flot og fængende, og frem for alt unikt. Det sidste er essentielt da du gerne vil skille dig ud fra mængden, og samtidig undgå at blive forvekslet med andre virksomheder. Samtidig skal din virksomheds navn kunne omsættes i et internet domænenavn som er nemt at huske – og som er ledigt.

Det er således en rigtig god idé at undersøge om dit ønskede domæne navn er ledigt før du går i gang med at registrere din virksomhed. Ellers risikerer du at du bliver nødt til at kalde virksomhedens hjemmeside noget helt andet – eller du kommer ud i nogle mærkelige forkortelser som ikke er til at huske for dine potentielle kunder, og som får din hjemmeside til at virke tvivlsom. Og det er ikke noget optimalt grundlag for opstart af virksomhed.

ledige domæner

Hvad er et domæne?

Et domæne er betegnelsen for det navn, din virksomheds hjemmeside har. Hvis du tager den gængse opbygning af en URL – altså en hjemmeside adresse – som for eksempel kan være www.dinvirksomhed.dk, er det alt hvad der står efter www. og før .dk som udgør hjemmesidens domæne navn.

Hvilket domæne skal jeg vælge?

Hvis du allerede nu har en idé om din nye virksomheds navn, er det bare med at gå i gang med at undersøge om der findes ledige domæner som svarer til dette. I den forbindelse bør du overveje flere forhold, her under domæne navnets længde, om det må indeholde danske special tegn (æ, ø og å) og bindestreger, og om der skal indgå forkortelser.

Grundlæggende er det smart at styre klar af special tegn, lige som du bør holde dig til så korte domæne navne som muligt – for at minimere risikoen for fejl ved indtastning. Læs mere om domæne køb på ledigedomæner.dk.