Få repareret et stennedslag

21 April 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis uheldet er ude og du får et stennedslag i din bils forrude og du kan se at det er mindre end en 2 kr., er det vigtigt at du handler korrekt, så nedslaget ikke udvikler sig til en stor revne som ikke kan laves, men hvor du i stedet skal have forruden skal udskiftes. Det første du skal gøre hvis det er muligt er at stoppe med at køre. Er du næsten hjemme så kør hjem, men ellers ring til carglas og hør om de har mulighed for at lave revnen med det samme. Hvis du bliver nød til at køre videre, så kør stille og roligt, så bilen ikke hopper så meget op og ned. For at en reparatør kan komme med det samme, er det nødvendigt at det ikke regner.

Det kan få revnen til at blive større eller i værste tilfælde få hele ruden til at splintres, hvilke kan gøre det farligt at køre. Er du så heldig at du har noget tape i bilen eller har mulighed for at få fat i noget, så sæt det over revnen. Det gør det svære for revnen at arbejde sig videre og blive større. 

Hvordan laves forruden?

Forruden laves ved at reparatøren først renser ruden hel ren for skidt og snavs. Limen binder bedre, hvis ruden er ren. Der smøres lim i revnen og stenslaget og ved hjælp af et vakuum værktøj sikres det, at limen kommer ud i selv den mindste del af revnen. Reven tørres ved hjælp af UV varme som også fjerner evt. overskyden lim og gør ruden helt ren og pæn igen. Selv ikke en vinduesvisker, der kører over den nu tidligere revne vil kunne mærke den.

Uanset om det er en ny forrude eller den kan repareres så tjek din bilforsikring. Mange forsikringer dækker stennedslag.