Banankage, bananasplit og banansmoothie

09 October 2018
Katrin Sørensen

editorial

Har du også tit bananer liggende, som bliver brune og kedelige, før du får dem spist? Frygt ikke – bananer kan bruges til mange skønne ting, når de går fra at være gule og spændstige til at være rynkede, bløde og brune. Når de er blevet brune, så er de nemlig også blevet sødere, hvilket gør dem velegnede til kager og desserter. 

Banankage

Banankage er et sikkert hit hos de fleste. Den bløde og svampede kage gør sig godt til en brunchdessert, men den er også lækker som den er i sig selv. Har du fået uventede gæster er en banankage super nem at røre sammen, og har du altid et par bananer liggende, æg og smør på køl og lidt mel og sukker – som velsagtens er at finde i de fleste danske hjem – så er du altid sikret lidt sødt til kaffen. Skal du holde fødselsdag og planlægger du kun at bage en enkelt kage, så kan du eventuelt pifte den nemme banankage op med masser af pynt, glasur og flødeskum på siden. Du kan også toppe den med karameliserede bananer og friske bær, som her på billedet:

Smoothie-bowl

En moden banan er også god at anvende i smoothie-bowls, da det giver en dejlig, cremet konsistens. Prøv at blende en banan med lidt skyr, en håndfuld frosne bær og eventuelt lidt proteinpulver – så har du en skøn morgenmad, som du kan toppe med kerner, frø, frugt og nødder. Du kan også vælge en grønnere udgave og blende banan med frisk spinat, avokado og skyr. 

Banana-split

En overdådig dessert, som de fleste af os har spist alt for mange af i barndommen, men som nærmest er forsvundet fra de danske spiseborde siden. Flæk de søde bananer og server dem med en god vaniljeis, chokoladesauce, krymmel og flødeskum. Skal det gå vildt for sig, så stik et par stjernekastere i og server bobler til.