Skal du have et mønster i de terrassebrædder?

15 December 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er flere måder, hvorpå man kan få sig et mønster i ens terrassebrædder, og det kommer både an på, hvordan man får brædderne fra start af, hvordan man skærer dem til, hvordan man lægger dem, og hvordan man eventuelt udsmykker dem.

Man kan endda få terrassebrædder tilbud, så man ikke behøver kaste penge fra sig som en gal for at få lige de rette planker hver gang, fordi man går efter nogle meget specifikke, som man skal have lagt på en bestemt måde.

Der er jo dem, der går meget op i, at der skal være et bestemt mønster på brædderne, og det skal gerne gå igen over hele terrassen og samle sig til slut, så der er en mening fra start til slut og måske endda med et mønster i brædderne i sin helhed og delelementer.

Så hvordan får man lige gjort dette ud fra de første beskrivelser?

Terrassebrædder efter mønster

Man kan købe ens terrassebrædder, så de har et bestemt mønster i sig, hvor man næsten kan skære dem til, hvor man ønsker dem, og så vil de stadig passe sammen, når man lægger dem, så længe man lægger og skærer dem præcist til.

Andre gange skal der måske lidt mere planlægning til og flere forsøg med de terrassebrædder, før man får skåret dem korrekt til, da de har et meget specielt mønster på sig, som man virkelig skal holde for øje, når man skærer dem, så det hele flugter korrekt, når man lægger brædderne.

Man kan dog også selv skære, brænde med videre i plankerne, så man ender med at have ens eget specifikke mønster i sig, og det kan være noget, som en kunstnerisk sjæl måske kan lide at arbejde med.

Så er der igen dem, der bare kan lide det rustikke udseende på brædderne, så man ikke behøver have et decideret mønster i dem.