Hvordan prøvekører man en brugt bil?
Er du ikke den stor bilentusiast, kan det være svært at vide, hvad du skal kigge, mærke og lytte efter, når du køber en brugt bil. I denne artikel får du et indblik i, hvad du skal være opmærksom på, når du prøvekører den bil, du har planer om at køre.
Inden vi dykker ned i emnet, er det vigtigt for os at slå fast, at du altid bør prøvekøre en bil, inden du køber den. Samtidig kan du med fordel overveje, om du skal have den forbi en mekaniker elle FDM til en brugtbiltest, så du sikrer dig, at der ikke er skjulte fejl og mangler, du ikke selv har opdaget.
Læser du med på den anden side af billedet, forklarer vi dig, hvad du skal undersøge, når du prøvekører den bil, du har for øje.
Disse ting skal du tjekke, når du prøvekører bilen
Når du skal prøvekøre en bil, er det vigtigt, at du ikke nøjes med at trille rundt i 5-10 minutter i nabolaget; du skal ud at køre både bykørsel og motovejskørsel, og du skal helst køre minimum 20 kilometer.
Tjek om pedalerne virker, som de skal, og gør det samme med gearskiftet. Mærk efter, om der er noget, der generer, eller om elementerne virker til at være i stykker. Lyt derefter efter mislyde – og husk at gøre det, mens bilen kører i tomgang også; lyder det hele, som det skal, eller fornemmer du nogle underlige lyde?
Gennemgå desuden alle kontakter og funktioner, fx blinklys, lys, viskerblade, elruder etc., så du sikrer dig, at de virker. Det samme gør sig gældende med AC-anlægget, der er dyrt at lave efterfølgende.
Vil du være helt sikker på, at du ikke køber en bil med fejl og mangler, så overvej, om den skal til et uvildigt tjek hos en mekaniker. Der kan være penge at spare på den lange bane.