Sådan kan du skabe bedre indeklima i dit hjem

30 September 2021
Steffen Hansen

editorial

Der findes mange måder, hvorpå du kan skabe bedre indeklima i dit hjem. Det har stor betydning for din egen sundhed, men også dine omgivelser. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme med tre gode råd til dig, hvordan du kan skabe et bedre indeklima. 

1. Husk rengøring

Rengøringen er helt essentiel for, at du får godt indeklima. Hvis du tilsidesætter rengøringen for ofte, så får støvet for lov til at lægge for længe og indsamle en masse partikler. Det kan godt gøre, at rummet kan føles tungt og det kan sågar gøre, du udvikler allergi på sigt. Hvis du døjer med hovedpine, så kan dårligt indeklima også være synderen. Derfor anbefaler vi, at du mindst én gang ugen får gjort rent.

2. Lad ikke vasketøjet hænge inde

Vasketøj skal helst ikke stå inde, hvor du befinder dig. Det skaber nemlig også dårligt indeklima. Det skyldes, at tøjet er vådt og derved skabes der for højt lugtfugtighed i rummet. Hvis du hertil også bruger vaskemiddel med duft, kan den stærke parfume også spredes rundt i rummet og skabe dårligt indeklima. Hvis du har mulighed for det, så anbefaler vi at du hænger dit tøj til tørre udenfor.

Det kan naturligvis godt sænke tørringsprocessen. Ellers kan du tørretumble det tøj, der kan klare tørretumbleren. Hvis der er plads ude på badeværelset, så kan du også sætte dit tørrestativ der. Ude på badeværelset er der nemlig en ventilator, der kan rense luften for fugt i løbet af dagen.

2. Investér i et godt filter

Hvis du ejer en ventilator, som nævnt for oven, så bør du investere i et godt filter, der kan filtrere det dårlige luft ud af din bolig. Hvis der er dårligt indeklima, som er forårsaget af enten lugtgener, manglende rengøring eller noget tredje, så kan et godt filter være vejen frem. Hos https://www.billigfilter.dk/ kan du finde et stort udvalg af forskellige slags filtre, der passer lige til det system, du har i hjemmet.