Hvordan ser det betongulv ud helt tæt på?

06 May 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvom sådan noget beton er godt at arbejde med, det er holdbart, simpelt at konstruere med og kan holde i lang tid, så har det også sin udløbsdato, som det gælder med stort set alle andre ting her i livet.

Det er et fantastisk materiale, som man også kan bygge hurtigt med, hvorfor man hurtigt kan ende med at stå med alt fra hele huse til broer og mindre bestanddele, som et menneske kan bære helt alene.

Det kan være lidt kedeligt at kigge på, så man skal også gerne belægge det med noget eller farve det som minimum, så det bliver lidt kønnere at se på.

Der er jo en grund til, at når man taler om sådan noget betonbyggeri, så er det ikke altid noget, som der klinger specielt positivt, selvom langt de fleste er enige om, at det er fordelagtigt at bygge med sådan noget.

Man skal helt tæt på det betongulv

Men når man har belagt betonen med en overflade, om den er lettere løs eller fast, så bliver det også sværere at tjekke efter, hvordan tilstanden er med betonen.

betongulv

Især gammel beton har det med at blive slidt, og dengang kunne man heller ikke lave det så godt, som man kan i dag.

Derfor kan det være svært at undersøge sådan noget beton nærmere, men når man taler om specielt et betongulv, så er det sjældent belagt med noget, da man finder den slags i kældre og lignende, hvor man ikke opholder sig længere end højst nødvendigt, hvorfor man ikke gør så meget ud af lokalet.

Men det kan være svært at se tilstanden på betongulvet, når man står op, også selvom man er lille – man kan desuden have dårligt syn.

Så man skal komme helt ned og se nærmere på det, om der er sprækker alle andre tegn på, at der er noget galt med det.