Hvor længe kan man udskyde en begravelse?
Måske bliver du nogle gange overrasket over, at du kan læse i avisen, at enten en kendis eller en ukendt person er afgået ved døden, og så har vedkommendes begravelse allerede fundet sted efter et par dage, hvor døden indtraf.
Dette gælder både, om det så var efter længere tids sygdom, hvor man vidste, hvor det pegede henad, eller man døde pludselig af alderdom, selvmord eller i en ulykke.
Men det er fordi, der er lovkrav herhjemme i Danmark om, at man hurtigt skal tage kontakt til en bedemand og tale om bisættelse med videre, når først vedkommende er død.
Nogle gange ved den kommende døde godt, hvor det peger i retning af, så personen sørger selv for kontakten til bedemanden om bisættelse med videre.
Men andre holder stædigt fast i håbet om at overleve, hvorfor det kan forekomme lidt morbidt at snakke arv, begravelse med videre, mens vedkommende lever. Dette skal man vente med.
Når så døden er indtruffet, så er det her, at man skal tage sig sine forholdsregler om, hvad der skal ske med legemet, hvis dette ikke allerede er bestemt, hvor vedkommende skal begraves, eller hvad der ellers skal ske.
For mange efterladte kan det virke hårdt, fordi man dårligt nok har fået anerkendt for sig selv, at vedkommende er død.
Men sådan er loven, og derfor kan det være rart ikke at være den eneste efterladte bagefter, så man har nogle at støtte sig til i sorgens tid, selvom bedefolk bestemt er gode til at hjælpe med den slags.
Andre insisterer på, at man lige skal vente med at begrave vedkommende, til boet er opgjort, og arven er fordelt.
Ofte er disse elementer dog så komplekse, at man ikke kan nå at overstå dem først, inden vedkommende simpelthen bliver nødt til at blive begravet.
Reglerne skal overholdes.